استعلام کالا

استعلام کالا

استعلام کالا، روشی برای شناسایی اصالت کالا، به‌دست آوردن مشخصات دقیق فنی و موجودی یک کالای مشخص در بازارهای مختلف است. صحت فنی و اصالت تجهیزات و قطعات صنعتی مورد مصرف در صنایع، از اصول بسیار مهم است. برهمین اساس، در باب تأمین محصولاتی که در بدنه صنعت کشور استفاده می‌شوند، موضوع استعلام‌گیری وجوه مختلف این محصولات، از اهمیت بالایی برخوردار است.

استعلام کالا چیست؟

با شنیدن واژه استعلام کالا، شاید اولین چیزی که به ذهنتان برسد؛ اقدامی برای به دست آوردن اطلاعات، اصالت کالا و… باشد. اما این عبارت، در دنیای تجارت الکترونیک معنای متفاوتی نسبت به مفهوم جا افتاده برای عموم دارد.

برای هر کسی پیش آمده است که زمان زیادی را برای پیدا کردن کالای مدنظر خود در بازار صرف کرده باشد؛ و در نهایت به نتیجه نرسیده باشد!

استعلام کالا، در واقع درخواستی است که از سوی خریدار برای شرکت‌های دارنده کالا، ارسال می‌شود. آن شرکت، زمانی‌که درخواست را دریافت کرد؛ آن را بررسی کرده و ادامه مراحل را پیگیری می‌کند.

روش‌های استعلام کالا چیست؟

روش‌‍‌های مختلفی برای دریافت استعلام کالا وجود دارد. خریدار می‌تواند با توجه به شرایط خود، هرکدام از روش‌ها را انتخاب کند و از طریق آن اقدام کن. روش‌های استعلام کالا به‌شرح زیر است:

  • اینترنتی: از طریق وب‌سایت‌های موجود
  • مکاتبه‌ای: از طریق ادارات یا تامین‌کنندگان فعال در حوزه فعالیت مربوطه
  • فیزیکی: از بازارهای موجود در زمینه کالای مورد نظر

چگونگی گرفتن استعلام کالا

با این‌که استفاده از وب‌سایت‌ها کوتاه‌ترین و سریع‌ترین راه است، اما همیشه اطلاعات مفید و قابل اعتمادی ارائه نمی‌دهند. در واقع به استثنای تعداد محدودی از سایت‌های معتبر، دیگر پلتفرم‌های فضای مجازی، قابل استناد نیستند. گاهی اعتماد کردن به این پلتفرم‌های نامعتبر، می‌تواند سرمایه شما را بسوزاند. پیش از تصمیم‌گیری و اقدام عوامل مختلفی هستند که باید آن‌ها را مورد بررسی قرار دهید.

از طرفی حضور فیزیکی در بازارهای مختلف نیز روشی فرسایشی است. در این روش، شما به صورت مستقیم به بازارها یا مراکز فروش فیزیکی مراجعه کرده و از طریق مشاهده مستقیم و پرس‌وجو، به دنبال اطلاعات و قیمت‌های مورد نیاز خود می‌گردید. اما، این روش ممکن است با چالش‌هایی مواجه شود. به علت سختی و زمان‌بر بودن این روشمی‌تواند، برای افرادی که در شهرهای دورتر از بازارها زندگی می‌کنند یا وقت کافی برای مراجعه حضوری ندارند، دشوار باشد.

و هم‌چنین مکاتبات اداری به‌احتمال زیاد، ممکن است همیشه مثمر ثمر نباشد. به‌این ترتیب، تاجران فعال در حوزه محصولات صنعتی، جهت رصد بازار همواره با چالش وجود یک بستر مناسب با اطلاعات مفید و موثق با جزییات کامل رو‌به‌رو هستند. فروشندگان و انبارداران در راستای به‌فروش‌رساندن محصولات خود و همین‌طور خریداران برای تأمین کالاهای مورد نظرشان، نیاز به این بستر دارند. بنابراین به‌کارگیری روشی تلفیقی از راه‌های مذکور شاید و فقط شاید، اطلاعات لازم برای استعلام‌گیری کالای مورد نظر خریداران و فروشندگان را در پی داشته باشد.

شرکت دریچه تجارت، با پی‌ریزی و ساخت سامانه دریچه تجارت، بستر مناسبی را در راستای هموارسازی مسیر فعالیت‌های بازرگانی صنعتی فراهم کرده ‌است. راه‌اندازی این سامانه، با هدف والای رفع دغدغه‌ها و چالش‌های پیش‌روی بازرگانی صنعتی، طی تجربیات بسیاری در حوزه مهندسی و مدیریت صنعتی صورت گرفته ‌است. این سامانه بستری بسیار مناسب جهت ثبت و رصد استعلام‌های مختلف، از جمله استعلام کالا در بازارهای داخلی و خارجی است.

استعلام کالا با هر هدفی اعم از جستجوی قیمت، به‌دست آوردن مشخصات فنی یا مقدار موجودی کالا در بازارهای مختلف، از ارکان اساسی شروع معاملات است. ساخت، تولید و عرضه محصولات مختلف، نیازمند کسب و احراز اطلاعات مهمی در این حوزه است که از طریق استعلام کالا عملی می‌شود. هم‌چنین جهت خرید و واردات کالا نیز، به استعلام وجوه متفاوت یک محصول نیاز است.